ISO400


De Lommelse fotoclub ISO400 is een vereniging van enthousiaste mensen die allen één gemeenschappelijke interesse hebben: FOTOGRAFIE. Onze leden houden zich bezig met fotografie en fotobewerking in al haar vormen en we organiseren tweewekelijkse vergaderingen met fotobesprekingen, workshops, uitstappen, … Op deze pagina vind u meer info over onze geschiedenis, activiteiten, lidmaatschap, bestuur, …

 

Geschiedenis

 

De Lommelse fotogroep ISO400 werd opgericht in 1995. De club ontstond uit de cursisten die de lessen fotografie bij Ateliers voor Overdag volgden. De lessen bestonden uit theorie van het fototoestel en vooral de donkere kamertechnieken; o.a. film ontwikkelen, foto’s afdrukken, speciale technieken, … De naam “ISO400” komt uit de tijd van de analoge fotografie. We werkten graag met de Kodak Tri-X, een 400 ISO gevoelige film. Fotografie evolueerde en zo ook de club. Het verschil met vroeger is dat je de handen niet meer hoeft vuil te maken. Dankzij de computer en allerlei fotobewerkingsprogramma’s ben je zo vertrokken om foto’s te bewerken of af te drukken en de mogelijkheden worden oneindig. We evolueerden van doka- naar digi-kenners. De nood aan nieuwe digitale apparatuur drong zich op en er werd dan ook een beamer, scherm en studio aangekocht. De leden kunnen de studio gebruiken op onze vergaderlocatie. De club groeide de laatste jaren gestaag zodat inmiddels het aantal leden wordt beperkt tot 20 personen.

 

Missie

 

Onze fotoclub stelt tot doel een vereniging te zijn waar elke amateurfotograaf veel moet kunnen bijleren door kruisbestuiving, workshops, fotosessies en door beoordeling van elkaars foto’s, en dit alles in een bijzonder aangename sfeer. Alle vormen van fotografie en fotobewerking kunnen aan bod komen (model, reis, evenement, landschap, natuur, macro, zwart-wit, …) We willen onze werken ook met anderen delen door deel te nemen aan wedstrijden.

 

Activiteiten

 

Onze club heeft tweewekelijkse activiteiten . In samenspraak met de leden richt de club workshops, uitstappen en studiofotografie in. In de zomermaanden gaan we vaak op locatie fotograferen. We trekken dan naar verschillende plaatsen, eventueel met een overnachting. Ook een jaarlijkse weekend uitstap brengt ons naar een of andere boeiende stad waar we zowel overdag als ’s avonds kunnen fotograferen. De club nodigt regelmatig gastsprekers uit. Verder worden er zeer vaak digitale foto’s getoond en besproken op het forum en af en toe tonen we volledige presentaties. Fotowedstrijden zijn er ook, binnen de club, maar ook op provinciaal, nationaal of internationaal niveau. Iedereen is vrij om aan deze wedstrijden deel te nemen. Ieder lid krijgt op de website een digitaal fotoalbum ter beschikking. Hierin kan iedere fotograaf zijn mooiste foto’s tonen. De club engageert zich ook om een eigen clubsalon in te richten.

 

Website

 

De website van onze club wordt zeer regelmatig aangevuld met nieuws over fotosalons in onze regio, clubnieuws over activiteiten, aankondigingen en resultaten van fotowedstrijden, … Bovendien kan ieder lid zijn/haar mooiste foto’s tonen in een digitaal fotoalbum. Op regelmatige basis verschijnen er nieuwe foto’s in deze albums waardoor het voor bezoekers telkens de moeite blijft om deze te bekijken.

 

Bestuur


Met een klein maar goed bestuur is de club in staat om alle activiteiten goed te leiden. Het bestuur wordt elke 2 jaar opnieuw gekozen (of herkozen) door de leden. De club heeft als kenteken “CL” bij het Verbond van Limburgse fotokringen (VLF) en het kenteken “4031” bij Breedbeeld , de overkoepelende Vlaamse organisatie. .Voorzitter: Robert Boons, Weldadigheidsstraat 20, 3920 Lommel, 011/54 24 44 – 0486/06 41 05