Het doel van de vereniging is met de leden als hobby, fotografie te beoefenen. De vereniging zal op regelmatige basis samenkomen waarop iedereen kan bijleren door kruisbestuiving, workshops, fotosessies en door bespreken van elkaars foto’s, dit alles in een aangename sfeer. In overleg zullen gastsprekers worden uitgenodigd, fotoreizen en andere activiteiten worden georganiseerd die de werking binnen de vereniging bevorderen. Tevens zullen alle leden kunnen deelnemen aan fotowedstrijden met hun eigen werken. Alle vormen van fotografie en fotobewerking kunnen aan bod komen zoals: model- , reis- , landschaps-, natuur-, macro-, zwart-wit fotografie, AI enz.


Waarom zou u lid worden van onze fotogroep:

  1. Delen van ervaringen: Fotografie is vaak een solitaire activiteit. Door lid te worden van een fotografieclub kunt u uw passie delen met anderen die dezelfde interesses hebben. U kunt uw foto’s delen, feedback krijgen en leren van andere fotografen1.
  2. Kritiek en feedback: Het is belangrijk om feedback te krijgen op uw werk om te groeien als fotograaf. Bij een fotografieclub kunt u uw werk laten zien aan andere leden en hun eerlijke mening krijgen. Dit kan u helpen om uw vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te leren1.
  3. Netwerken: Lid worden van een fotografieclub kan u helpen om contact te leggen met andere fotografen en professionals in de branche. Dit kan u helpen om nieuwe kansen te ontdekken en uw carrière als fotograaf te bevorderen1.
  4. Informatie over apparatuur: Fotografen gebruiken verschillende soorten apparatuur. Door lid te worden van een fotografieclub kunt u informatie krijgen over verschillende soorten camera’s, lenzen en andere apparatuur.
  5. Uit uw comfortzone stappen: Fotografieclubs zijn vaak breed georiënteerd en richten zich op verschillende soorten fotografie. Dit betekent dat u in contact kunt komen met fotografen die andere interesses hebben dan u. Dit kan u helpen om nieuwe technieken te leren en uw vaardigheden te verbeteren